Middag för två

När du ändå ska göra en mysig middag med höst inpspiration så varför inte gå ut i naturen och hitta lite blad och kvistar, visst det går och köpa men blir nog mer uppskattad om du gör allt själv utan att spendera massor på det.


Väntar på maten, ställ rödvinet vid spisen så blir det lite varmare än kallt.
 Tycker jag är super gott.



Pumpa med köttfärspaj ala Gabriella


Börja med att skära av locket,

Ta bort alla kärnor, och sen gröp ur med en sked.

Släng inte alla kärnor, spara och gör en efterrätt, som snacks med salt i ugn.

Spara innehållet och lägg i en bunke.

Det smaksatte jag det med.

Stek gul, vit och purjolök

Stek köttfärs och blanda sen pumpa, köttfärs och löken i en stor kastrull.
Låt det stå medans du gör paj botten. (konstigt med bilden)

Använd mjöl, smör, salt och vatten. Jag har en bredare så det gick fort
men annars använd dina fingrar, ett tips: Ha inte nagellack då!

När degen är klar och "utbakad" så häll i "grytan" med allt i, försiktigt i pajformen.

Låt stå minst i 40 min. Jag lade över aluminiumfolié under den sista 10 minuterna och sen nu har jag sänkt till 100grader för att den ska hålla sig varm tills min älskling kommer hem. Stått så i ungefär 60 min snart.

Mitt mattips, inte alls svårt, tar ungefär en timme och kanske en rolig grej, samtidigt får du en Halloween pumpa, mat och utsmyckning, tyckte jag var smart!


To do lista för to day:

[X] Shoppa fast inga skor, fanns inga röda =(

[X] Handla mat, pumpa hemma

[] Frysa in lasagne

[] Märka lasagne

[] Blogga steg-för-steg,
kommer upp snart

[X] Nickes "present" Va ska jag skriva?

Steg1. Nej, dags att sätta i gång, brb.

Steg2. Nästan allt klart..


De va en mysig kväll..

Jag och Nicke satte oss och tittade på "Den oändliga historien". Nicke tyckte den inte va så bra och det förstår jag eftersom att om man inte ser den som barn så är det klart att man inte tycker den är bra. Det ärju en riktig barnfilm.

Idag har jag bestämt mig vad jag ska göra, köpa mina underbart varma och sköna skor och sen ska jag hitta något fint till Nicke. Jag fick blommor igår, jag blev jätte glad. Det är helt klart höst blommor.


Visst är dom fina?


Med popcorn, bilar och julmust. Där har ni filmen "Den oändliga historien"
Nickes fossing skulle ju såklart va med också =P


Nej nu ska jag duscha, gör iodning mig för lite shopping.


-Hallå i rutan!

Nu är jag hemma igen och kan surfa på min "egna dator". Jag har ätigt, städat, diskat. Vi (jag och Sambo) var förbi ICA innan middagen och vi köpte sallad och annat skoj men så hittade jag en under the sort Friggs -green CHAI med smak av kanel, nejlika och kardemumma. Helt underbart god. Jag har rensat datorn också, men snart ska jag titta på ett ansnitt NCIS och NCIS Los Angeles samt Gossip Girl. Imorn är jag ledig så då blir de nog lite mer inlägg men sen på fredag morgon så åker jag till nynäs igen och jobbar hela helgen. Kommer nog inte kunna blogga lika mycket för jag har tyvärr inte internet, eller mamma pappa har men inte så jag kan "låna" lite av dom..surt.

Vi fick vårt första sambo kort av Nicke morföräldrar som just nu är i tunisien. Jag blev så glad att jag var tvungen att skriva och säga det högt! =)



Goda the:t


Hörs nog imorn.


Saknar mitt hem och min Sambo...

Idag har livet varit lite surt, precis som många andra kan jag också ha dåliga dagar, dom dagarna brukar jag inte vara så aktiv på min blogg för att jag tror det smittar av sig på inlägget och de gjorde de. Jag har ju precis tackat ja till mitt gamla underbara jobb men.. Jag har fått ett erbjudande som ligger ungefär 10min där jag bor.
Min vanliga tur, jag stannar kvar men jag kände att någon däruppe är inte riktigt med mig (tror inte på gud men vi brukar skoja om de i min familj)just nu.
Hela min flytt har blivit lite av ett kaos..Jag blev jätte ledsen för resandet och bo hos mina föräldrar tar ibland knäcken på mig.
Jag blir jätte trött och orkar inte göra något annat. Så jag skulle ha tagit en shopping runda idag men struntade i den för att jag va så less så jag åkte hem och hyrde "In the name of the king" och köpte Lindt Choklad Mousse och nya marabou hallon youhurt(hallon, youhurt samt choklad gör alltihop väldigt sött, inget jag tyckte om)

Tänkte köpa något kul till Nicke också för (på fredag då vi inte träffas så mycket)de är våran årsdag. Men imorn är jag hemma igen, wuppiieee. Skriver som vanligt tills på torsdag. 




Hörs imorn. =)


Magnus Betnér

Min gud ska komma till chinateatern, det är verkligen sevärdigt vill jag lova.



Nej nu ska jag nog sova, god natt och kankse syns imorn, kan nog inte hålla mig borta.

Vintage och romantiskt

I lördag när vi hade träffat min familj i farsta centrum så åkte jag och Nicke sen vidare till T-centralen för att köpa hans skor och samtidigt råkade jag få syn på en sjal, ifrån kappahl, jag har aldrig gillat dom men nu har dom gjort en Vintage Kollection som gör samtidigt det går ner i åldrarna, hittade ungeäfr 3 saker som jag skulle vilja ha men kom hem med en sjal. Jätte fin och kostae bara 149, dom har härmat lite odd molly och mathilde.



Lite tantig släng, men de struntar jag i! Underbart söt!


och väldigt billig...


Kunde inte hålla mig borta..

Jag fick äta en jätte god samt mysig frukost imorse, eftersom hotellet bjöd på frukost buffé. Jag har lite bilder ifrån hotellet såg ut och vad vi smaskade på. Kuddarna samt "soffan" ville ja ta med mig hem. Allt va i rött och de blev jag jätte glad för, för de är ju min färg. Kunde inte hålla mig borta ifrån bloggandet. Vill fortfarande ha en ny design men känner de får vänta en stund,de kostar pengar och ska försöka få Nicke och grotta in sig i de där.

Vad gjorde vi under våran kväll: Jo vi åt först kärleks Mcdonalds (Nicke´s idé) och sen gick vi till hotellet vi ungefär kl 17, checkade in och kollade först på tv, sen gick Nicke för att köpa jordgubbar och kom upp med en vinflaska, rödvin. Sen blev jag så himla sugen på choklad, 70%:ig och Lindt nya med mousse och sen kom NIcke med Anton Berg också. Vi bastade senare vi kl 11 och sen vi ungefär vi 1 så sov vi. Jag sov jätte gott, vi skoja om att de vore ett perfekt sov rum till oss, Ni ska få se.


Var ju bara tvungen!


Sängen var ju hur stor som helst, vi fick den lite större sviten, jätte fin och mysig


Vårat vin som vi drack, kostade 180-90 kr.


Visst ser de gott ut, Caramell Kungen har ju en självplock bland fin choklad på Odenplan.


Den blomman fanns överallt, måste vara just för hotellet, fanns på hiss dörrana och lite överallt.


Den skulle jag vilja ha i mitt sovrum, ville ta med den hem!


Visst är kuddarna fina.

Nicke gav mig en Smartbox, som han fick via jobbet, men finns att köpa på Åhlens har jag sätt men de är lite olika varianter, ungefär som upplevelse present. Jätte  trevligt, något jag skulle rekommendera om man vill byta miljö med sin sambo eller bara hitta på något kul. Nästa gång blir de nog en helg med spa. Låter underbart i mina öron. Ska bara vinna en miljon först.


Min underbara vinter..



Som ännu inte är köpt.


Söndag 25 oktober

Det är Idol, hotel och stort söndagsslapp.  Jag ska åkt till Nynäshamn och bo hos mina föräldrar under 2-3 dar. Är hemma på söndag igen och kommer med glödande fingrar och skriver så mycket jag kan.

Det va så fruktansvärt skönt att få sova till 11:00 idag (egentligen 12) Ni har väl kommit och ihåg och ställa om klockan, de blir ju vinter tid idag. Vi känar en timme. Rätt skönt. Nicke är ute och röjer i förådet för vi/han har sålt min gamla säng.

Ska ni göra göra iordning en pumpa till Halloween? Det ska jag, har någon något bra recept på pumpa paj?

 


Mysig lördag med fotbad

Jag har gjort ett jätte mysigt fotbad, min idé vart underbart uppskattat (eftersom fanns med på en liten hörna)






Äter Lindt, dricker the och kollar på public enemy. Långsam men väldigt bra.


Natti!

Farsta Centrum

Idag bär de av till farsta. Vi ska köpa ett nytt tanjentbord eftersom jag spillde the över hela alltihop. Det är typiskt jag! Så tanjentbord och skjortor som jag skrev igår. De är lite av min grej att spilla och grisa runt fast jag inte gör det med avsikt. Glömska, tyvärr så existerar det runt om mig. Nycklar, mobil och en och annan plånbok, men jag har för det inte med flit. Ibland har man haft turen med sig och med oftast inte. Nicke har börjat få ett överseende med mitt grisande, tom med mitt jobb, hehe. Lena en jätte snäll vikarie, skrev(på min mail) till mig precis när jag skulle sluta och sa att allt grisande kommer dom att sakna, men nu är det tillbaks, mohaha!








Rammstein

Rammstein kommer till Sverige i februari och gissa vem som ska gå?  Jo jag, Nicke och en kompis och min brors tjej, men vi sitter tyvärr inte på samma plats. Så underbart!

Men HÄR kan ni hitta texter ifrån olika skivor som Rammstein har gjort sen Mein Teil hittar ni öersättningen HÄR. Som dom flesta rock intresserade vet att Ramstein har precis släppt en skiva Liebe ist für alle da. Värt att lyssna på!! Speciellt nr 13.



Resten av dagen har jag bara jobbat, rest tåg och lyssnat på Rammstein och ritat men tyvärr inte kommit på något mer roligare. Däremot när jag kommer fram till tunnelbanan så kommer jag på att det är löning och att alla ungdomar/vuxna ska gå ut. Underbart, så skönt att bara åka hem ifrån jobbet och sen umgås med hela min familj på farsta köpcentrum. Det är så skönt att rymma hem och krypa in till Nickes famn eller sätta sig här och bara skriva lite. Aja ha en forsatt trevlig kväll/natt.

Tata!


De är jag idag


Skjorta(Nickes) Topman, kofta utan armar Bondelid, halsband Guldfynd
och uppsatt hår med klämma ifrån Glitter.
 Mins egna ögonfransar och har mascara Lancôme – Virtuôse och lite rosa på kinderna. Nu är jag good to go om ca 30 min. Tata!


Arbete..



de är många som har skrattat men sitter med min VUXEN välling och te, snart ätigt 2 mackor och ska tyvärr jobba idag med, de är så när det är brist på folk. Hade tänkt gå förbi dressman och köpa typ 2-3 skjortor som är i rosa, röd och en blå, för just nu snor jag Nicke skjortor. Hade tänkt som jag skrev i går att hitta roliga saker inför söndag på hotellet. På lördag kommer vi (jag, Nicke, mamma och pappa) åka till farsta för att hitta kläder till min far, pappa är inte den som går i köpcentrumet, isf om deär något till garaget.

Vet ni vilken lättnad de är att ha ett arbete igen, dom ringde imorse ifrån en annan avdelning och frågade om jag ville arbeta men jag tackade nej för jag har tryggheten, att varje dag kunna gå till mitt arbete så jag kände att jag kan tacka nej och sen så har vi ju planer..

Om cde är någon mer som är intresserad av morgonvälling så finns de på ICA bland flingorna, rekommenderar att inte fråga för att när jag frågade så skrattade personalen som fick min fråga..väldigt dålig service och inte den bästa ICA direkt. hehe..


Nej ska hoppa in i duschen, det nalkas tåg snart. Så här går det däremot om man har tråkigt på tåget.

Vänd skärmen eller datorn upp och ner.

Ska föreställa en drake iaf, och det är inuti boken, för jag hade inget papper för tillfälle.


Ljudet av ditt hjärta är också lika bra som tidigare böcker, jag har tyvärr inte läst första för att  jag såg filmen.

Puss i kalusen
 


Torsdag 22 oktober

God morgon! Jag ska åka och jobba idag och kommer hem vi 22 ikväll, Imorgon tänkte jag gå och leta efter roliga saker tills på söndag, eftersom de är våran dag. Något kort och kanske något kul till eller fin nattlinne..

Tror inte Nicke ger något, han har inte gjort det förut, men men de är kul och komma med överaskningar.



Men såhär ser hotellet ut som vi ska bo på! HÄR





Wallander och mys kväll.

Det blev skagenröra och Wallander samt godis till kvällen. En mysig kväll!

Nicke har lyckats att bestämma sig för en med fyra hjul, alltså en bil, det blev "våran" (tekniskt sätt hans) present för våran dag..


Hemma igen med mitt gamla jobb!

Jag har fått tillbaka mitt underbara jobb!! Jag har ett jobb igen känns så himla skönt, jag trodde jag inte skulle klara mig eftersom jul och så firar jag och Nicke våran årsdag.  Vad ska man hitta på? Vi har ju inte firat någon av våra dagar alls.. Så på söndag till måndag ska vi ta in på hotell, Best Western Time Hotel, fira våran års dag, fast våran årsdag är inte förens nästa fredag. Idag träffades vi för ett år sedan. Underbart!

Laddar upp bild senare..

Åka till nynäshamn..

jag ska åka till nynäshamn och jobba på mitt gamla jobb för dom behöver extra folk, det ska bli lite skönt att få komma tillbaka eftersom jag har saknat barnen och mina gamla arbetskamrater. Visst de var bara ett år men det gjordes mycket förändringar under tiden jag jobbade. Idag har jag jobbat väldigt mycket på mitt CV och ett cv skulle kunna se ut på många sätt men jag skulle kunna ge er ett förslag. Jag har fått mycket hjälp av min sambos tjej eftersom hon tycker det är kul och jobbar som personalchef. 

 



Ni ser kanske inte jätte bra men kankse förstår upplägget. Ett tips ifrån mig!

Mohahhaahoo


Dålig!

Jag har känt mig så dålig på att blogga just nu, jag har inte haft någon inspiration precis som jag int ehar att träna.. Jag har funderat stenhårt på att göra en historieblogg...som bara handar om gamla kungar eller gamla namn och vad dom kankse betyder... Men vet inte... tar mig ur min bubbla hette jag för att en av mina äldsta vänner tyckte att jag levde i en bubbla, vilket sårade mig fruktansvårt mycket och gör än idag men man ska ju alltid tittade framåt. Man ska ta bort de gamla och in med de nya...men få se, om ja ska börja histrieblogga ska man väl helst gör det varje dag.

Dålig bloggare de är jag de men de ör ju så kul att läsa andras, tex blondinbella. Visst hon är "bara" 18 (snart 19) men denna 18åring har ett väldigt intressant liv och hur stark hon verkligen är.  Såå min stora inspirationskälla.
Vilket är så kul är att jag har snart bloggat i ett år, det är lång tid tycker jag, jag trodde jag skulle lägga ner det första jag gjorde men den har hållt i sig.
Sen är juag fortfarande arbetslös och går och verkligen hoppas på ett jobb, man blir besviken då o då och då tappar man lusten till sökningen men egentligen skulle jag vilja jobba på kanske en klädbutik eller kanske på make up store eller något annant "tjejigt"

Förändra mitt liv är något jag verkligen vill..en Gabriella som är lite less på de mesta..jag kommer tillbacks..

Ha de bra för idag!


Fredag all alone..

Min dag/kväll bestog mesta dels att leta efter presenter, visst är jag snäll.

Jag har hittat presenten till mamma, hon ska få den ny dolce gabbana doften nr18, tänk på att den ska passa till en 51:åring. Min mamma är väldigt hipp för att vara snart över 50 år.
Men när jag kom åt jag en väldigt äggad omelett med lax och keso chili, om de var gott...nja!

Men min mys kväll slutade med en säsong med NCIS, popcorn, Nescafé Chocolate med kanel.

Jag håller på att leta efter ett par tofflor ifrån DNA men lyckades inte hitta dom eftersom SOUK som jag inte visste har stängt för att bli en jätte stor topshop. Shit tänkte jag för den är ju så bra om man ska köpa Frees and Company plånböcker eller väskor.

 
Nej favvo godis, frysta mangobitar och mer NCIS, mohhahahaha..


RSS 2.0