Dagens midsommar tårta
Du ska ha i:
Färdig marängbotten.
150g mjölkchoklad
1 1/4 + 3dl vispgrädde
1,5 liter jordgubbar och 1 pkt frysta eller färsta 5dl
Garnering:
1,5 liter jordgubbar
2dl färska hallom
Gör så här:
1. hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp 1 1/4 grädde och häll över chokladen, låt stå i 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät.
Låt stå kallt i 3-4timmar
Vispa 3dl grädde lätt.
Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
3. Häll eller bre ut chokladentryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln.
Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongräddeni ett jämnt lagerovanpå.
4: Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Voila! Färdig och receptet är tagit ifrå Ica´s buffe.
Mums, de är det jag kommer bjuda på, på midsommar.
Natti!